Jdi na obsah Jdi na menu

Proč veganství?

11. 1. 2018

Pro zvířata

e7f775ea41e5f3919fc6a98e25e5adf3.jpg

 

 

 

Tzv. hospodářská zvířata jsou podobně citliví tvorové jako naši psí nebo kočičí kamarádi. Jelikož v dnešní době nepotřebujeme živočišné produkty ani kvůli jídlu či kvůli oblékání, stále více lidí volí veganství jako formu vzdoru proti zneužívání a zabíjení zvířat.

 

 

 

Pro planetu

vegan-benefits.jpgDnešní výroba a spotřeba živočišných produktů představuje enormní zátěž pro životní prostředí. Živočišná výroba se podílí na produkci skleníkových plynů více než 13 %, což je podobné množství jako veškerý dopravní průmysl, včetně aut, lodí i letadel. Je také obrovským spotřebitelem zemědělských ploch a rostlinné produkce. Například celá polovina úrody pšenice v Evropě putuje na výkrm tzv. hospodářských zvířat, stejně jako většina jihoamerické sóje. Omezení živočišné výroby znamená nejen obrovské úspory zemědělských ploch, vody a tropických pralesů, ale také snížení znečištění vody a půdy, výraznou redukci emisí skleníkových plynů a dalších negativ spojených s živočišným průmyslem.

Kvůli zdraví

Vhodně sestavená rostlinná strava je bohatá na bílkoviny, železo, vápník a další důležité minerály a vitamíny. Rostlinné zdroje těchto živin mají nízkých obsah nasycených tuků, vysoký obsah vlákniny a antioxidantů a pomáhají tak předcházet nejčastějším nemocem moderního světa jako jsou obezita, srdeční nemoci, cukrovka a některé druhy rakoviny.

zdroj

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář