Jdi na obsah Jdi na menu

Netestovaná kosmetika

25. 1. 2018

V EU sice bude od března 2013 platit zákaz prodeje kosmetiky testované na zvířatech, ale v zákazu zůstává mnoho nejasností, které mohou způsobit, že kosmetické výrobky budou nadále obsahovat složky nově otestované na zvířatech.

V roce 1996 vytvořila mezinárodní koalice organizací na ochranu zvířat z Evropy a Severní Ameriky mezinárodní schéma certifikace kosmetického zboží a prostředků pro domácnost netestovaných na zvířatech, aby tak zodpovědným spotřebitelům usnadnila výběr zboží při nákupu. Toto schéma zahrnuje následující dva certifikáty:

 

1. Humánní kosmetický standard (HCS – Humane Cosmetics Standard)

Společnost, která byla schválena v rámci schématu HCS, neprovádí ani nezadává testy na zvířatech za účelem testování kosmetického a toaletního zboží, včetně jednotlivých složek a to nikde na světě.

 

2. Humánní standard prostředků pro domácnost (HHPS – Humane Household Product Standard)

Společnost, která byla schválena v rámci schématu HHPS, neprovádí ani nezadává testy na zvířatech za účelem testování prostředků pro domácnost, včetně jednotlivých složek a to nikde na světě.

Prostředky pro domácnost zahrnují širokou škálu výrobků jako např. prostředky na mytí nádobí, prací prostředky, čistící prostředky, osvěžovače vzduchu, leštidla na nábytek.

 

zdroj

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář